Wanneer boek je de goedkoopste vliegtickets?
Over het beste tijdstip om vliegtickets te boeken doen veel ideeŽn de ronde. Je kan in ieder geval een flinke dosis geluk gebruiken als je een goedkoop vliegticket te pakken wil krijgen. Toch kunnen deze tips van reisexperts het toeval een handje helpen.
Wees er vroeg bij%u2026

Onthoud het als een vuistregel: hoe langer van tevoren je boekt, hoe groter de kans op een voordelig ticket. Als je een reis plant, boek je vliegtickets dan zes weken voor je vertrek. Heb je niet meer zo veel tijd, probeer je tickets dan ten minste drie weken van tevoren te boeken. Tijdens de laatste drie weken voor het vertrek kunnen de prijzen snel stijgen. Je hoeft de moed niet op te geven als je binnen de drie weken een vlucht wil nemen en nog geen ticket hebt gekocht. Sommige luchtvaartmaatschappijen geven tickets met korting vrij op veertien, zeven of drie dagen voor het vertrek.

%u2026 of zoek een last minute- toevalstreffer

Met een beetje geluk kan je op de dag van vertrek nog vliegtickets boeken met monsterkortingen. Deze strategie is te riskant als je de vlucht niet mag missen. Als je net naast de laatste tickets grijpt, hangt je lot af van passagiers die op de valreep hun vlucht annuleren. Wie plots de onweerstaanbare drang voelt om halsoverkop op vakantie te vertrekken, kan op deze manier wel een ongelofelijke slag slaan.

Je mailbox helpt mee

Schrijf je in op de digitale nieuwsbrief van verschillende luchtvaartmaatschappijen. Zo blijf je op de hoogte van speciale aanbiedingen die je alleen maar via de nieuwsbrief kan vernemen en heb je een streepje voor op andere reizigers.

Houd updates in de gaten

Probeer uit te vissen op welke tijdstippen luchtvaartmaatschappijen hun ticketprijzen updaten op hun websites. Vaak verschijnen er s nachts tickets met korting op de websites die in de loop van de ochtend al uitverkocht zijn. Als je het kan opbrengen om vroeg op te staan, kan je heel voordelige tickets wegkapen. Sommige luchtvaartmaatschappijen passen hun prijzen ook overdag aan op regelmatige tijdstippen.

Kijk eens bij een reisorganisatie

Ben je dringend aan vakantie toe, maar ben je bang dat je op korte termijn geen betaalbare vlucht meer kan boeken? Kijk dan eens naar de last minute- aanbiedingen van reisorganisaties. Snelle beslissers kunnen vaak voor een heel voordelige prijs een goed verzorgde vakantie boeken waarbij vluchten inbegrepen zijn.

Terug van vakantie? Denk al aan de volgende

Aan het einde van de voornaamste vakantieperiodes (eind augustus/begin september en eind december/begin januari) kan je vaak voordelige tickets boeken. Tijdens deze weken hebben veel mensen net een reis achter de rug en geen zin om opnieuw naar vliegtickets te speuren. Zo ontstaat er een dipje in de vraag naar tickets en vaak reageren luchtvaartmaatschappijen met prijsverlagingen. Zeker in de dagen tussen Kerstmis en Nieuwjaar maak je meer kans op afgeprijsde vliegtickets.


vliegtuig tickets
 
Foto's: