Puy du Fou lanceert een toegankelijkheidsgids en audiobeschrijvingen van zijn shows
Puy du Fou, het tweede best bezochte themapark in Frankrijk, zet zich al enkele jaren in om personen met een handicap zo goed mogelijk te ontvangen. Het themapark ontwikkelde daarom een toegankelijkheidsgids en geeft audiobeschrijvingen voor zijn shows met extra informatie voor mensen met een visuele beperking. Zo kunnen alle bezoekers nu ten volle genieten van de unieke ervaring Puy du Fou.
Deze acties vormen een onderdeel van de politiek die Puy du Fou voert op vlak van maatschappelijke verantwoordelijkheid. Puy du Fou is bovendien houder van twee labels: Toerisme en handicap en Green Globe.

2015: Toegankelijkheidsgids en audiobeschrijvingen voor een nog intensere ervaring

Bij aankomst in het park krijgen bezoekers die ernaar vragen vanaf heden een toegankelijkheidsgids waarin alle voorzieningen en diensten van Puy du Fou zijn opgenomen. Zo wil Puy du Fou de kwaliteit van hun bezoek verbeteren. En om de verplaatsingen nog vlotter te laten verlopen, is er een gedetailleerd plan opgenomen in de gids. Bovendien zijn er audiobeschrijvingen beschikbaar voor blinden en slechtzienden zodat zij kunnen genieten van de unieke ervaring van de grote spektakels van Puy du Fou*.


Voorzieningen in Puy du Fou

Puy du Fou vindt het belangrijk dat elke bezoeker een kwalitatieve en rijke ervaring beleeft. Daarom stelt het verschillende voorzieningen en diensten ter beschikking:

De toegankelijkheidsgids wijst er in het bijzonder op dat het personeel van de receptie er is om bezoekers te begeleiden

Audiogidsen voor blinden en slechtzienden

Illustraties met beelden voor doven en slechthorenden

Personen met een handicap kunnen met een pasje gemakkelijk tot bij de tribunes van de belangrijkste shows geraken

%u202FLa Glaneuse%u202F, een treintje, maakt verplaatsingen makkelijker

Er zijn gratis rolstoelen beschikbaar

Tot slot zijn blindengeleidehonden welkom in het park* Het Teken van de Zege, De Vikingen, De Dans van de Spookvogels, Het geheim van de Lans, De Musketier van Richelieu en De Ridders van de Ronde Tafel

http://www.puydufou.com


puy du fou
 
Foto's: