Parkstad Limburg, een bezoekje waard in Nederland
Vanuit een voormalig grijs industrieel mijngebied heeft Parkstad Limburg zich, in 15 jaar tijd, ontwikkeld tot een van de groenste stadsregios van Nederland. Regio Parkstad Limburg is winnaar in de categorie Beste Reisbestemming ter Wereld van de Tourism for Tomorrow Award 2016! Een reden om parkstad Limburg eens een bezoekje te brengen.
Overnachten in Abdij Rolduc

Abdij Rolduc is het grootste abdijcomplex van de Benelux en beschikt over 160 kamers. De kamers zijn eenvoudig ingericht, maar aangenaam om te logeren.
s Morgens kan je genieten van een heerlijk ontbijtbuffet. Maar je kan ook in dit grote complex genieten van een heerlijke maaltijd. Dat kan je doen in de kloosterbrasserie De Kanunnik. Uiteraard met een heerlijk terras. Vraag vooral naar de verschillende arangementen om Parkstad Limburg te ontdekken.

http://www.rolduc.com

Heerlen, de stad van verandering

Heerlen is een leuke stad om in te kuieren en de Heerlen Murals te ontdekken. De stad is één openluchtmuseum. Op tientallen plekken in de stad zijn de afgelopen jaren muurschilderingen en graffitikunst ontstaan door (inter) nationale top-kunstenaars. Muren en gebouwen die een troosteloze indruk nalieten zijn nu versierd met prachtige muurschilderingen. De moeite waard om deze wandeling te maken.
Een bezoek aan het maankwartier en de Heliostaat mag niet ontbreken. Ook hier heeft Heerlen in een vroegere troosteloze wijk een prachtig plein aangelegd. Met in het middelpunt De Heliostaat. De toren vangt daglicht op en zorgt voor weerkaatsing ervan. Hierdoor is er straks zelfs daglicht in de ondergrondse parkeergarage. Uniek in de wereld!

http://www.heerlenmurals.nl

http://www.maankwartier.nl

Kasteel Hoensbroek

Parkstad Limburg heeft een aantal leuke kastelen. Kasteel Hoensbroek is er één van en speelt vooral in op het kind- en familievriendelijke karakter. Je kan er zoektochten doen, kinderfeestjes organiseren en tijdens de vakantie allerhande oude spelen beoefenen.

http://www.kasteelhoensbroek.nl

Snowworld

Wintersport bij 30 graden in hartje zomer? Het kan in Snowworld. Bij binnenkomst krijg je onmiddellijk een wintergevoel. Naast een hotel heeft de setting voor iedereen iets in petto. Wie van Skiën of snowboarden houdt kan zijn hartje ophalen bij de verschillende pistes die een internationale status behaalden. Voor wie geen zin heeft in koude temperaturen kan genieten van het Klimpark en de Alpine Coaster of zweten in het fitnesscentrum en de Welness. Na een vermoeide dag kan je uiteraard heerlijk genieten van de Apres ski en de heerlijke gerechten in de vele eetgelegenheden. Maak er een heerlijk weekendje van!

http://www.snowworld.com

Mondo Verde

Iets verder ontdek je de wereldtuinen Mondo Verde waar je heerlijke wandelingen kan maken en verder kan genieten van een dierenpark en heel wat attracties. Bij prachtig weer kan je hier een hele dag heerlijk genieten.

http://www.wereldtuinenmondoverde.nl


Artland Kasteel Strijthagen


Kunst en kastelen: hier past het perfect samen. Alexander en Katja Taratynov, 2 Russische kunstenaars baten het kasteel uit en hebben er een kunstencentrum van gemaakt. Vooral de bronzen beelden op het binnenplein laten je versteld staan. De volledige nachtwacht in Bronzen beelden is onwaarschijnlijk mooi. Verder kan je er wisselende tentoonstelingen vinden en kan je er uiteraard overnachten.

http://www.artland.top

GaiaZOO

Weer een dierentuin zal je denken, maar GaiaZOO toont een adembenemende wereld van dier en natuur. De Zuid-Limburgse dierentuin werd vanwege een nieuw en uniek dierentuinconcept door het publiek reeds vier keer gekozen tot Mooiste Dierentuin van de Benelux en is gekroond tot ANWBs Leukste Uitje van Nederland. In GaiaZOO reist de bezoeker in één dag over de hele wereld en staat oog in oog met meer dan 130 bijzondere diersoorten; Op de Afrikaanse Savanna vindt u s werelds mooiste dieren, zoals de imposante neushoorn en statige giraffen. Ook de razendsnelle cheetas en de koning der dieren, de indrukwekkende leeuw, zijn thuis op de Savanna. Een bijzondere ervaring tijdens de wereldreis wacht in Rainforest waar allerlei slingerende en klimmende apen leven. In het doodshoofdapenbos klimmen de apen zelfs boven uw hoofd door de takken!

http://www.gaiazoo.nl

Cube, Columbus en Continium

Kerkrade heeft dan weer een mooi stukje cultuur op het Museumplein Limburg. Het aan het Museumplein gelegen theater, museum en discovery center vertellen elk een deel van het oudste verhaal: de relatie van de mens met de wereld waarin hij leeft. De drie instellingen richten zich op verschillende doelgroepen, waarbij het openbare gedeelte van het plein alle doelgroepen bedient met dienstverlening en ontspanning.
Het Columbus Earth Theater: Dit unieke bolvormige theater bevindt zich voor de helft onder de grond en huisvest een spectaculaire theaterzaal waar je op reis gaat naar onontdekte oorden. Vanaf ringvormige balkons kijk je neer op een megaprojectie van 17 meter doorsnede. Het earth theater van Columbus biedt een onvergetelijke filmervaring zoals nergens ter wereld vertoond. Kijk omlaag en ervaar spectaculaire filmproducties waardoor je blik op de wereld nooit meer hetzelfde zal zijn.
Cube design museum: het is het eerste museum van Nederland volledig gewijd aan design. Cube toont design dat impact heeft op ons leven. Een bezoek aan Cube geeft inzicht in de variëteit van design, het designproces en stimuleert actief mee te denken aan vormgeving van de wereld. Het presenteert exposities van toonaangevend internationaal en Euregionaal design.
Kom naar Continium discovery center voor een dag vol spannende ontdekkingen. Ervaar de invloed van wetenschap en techniek op jouw leven. Je komt handen en ogen tekort voor alle leuke interactieve stations, waarmee je zelf uitvindt hoe de wereld in elkaar zit.

http://www.continium.nl
http://www.columbusearththeater.nl
http://www.cubedesignmuseum.nl

Culinair Parkstad Limburg

Nederland is meer dan een kroket uit de muur. Je kan er heerlijk en verfind genieten van lokale producten en heerlijke wijnen en bieren. Abdij Rolduc heeft zijn eigen abdijbier. Brasserie Mijn Streek in het glaspaleis Heerlen heeft ontzettend lekkere gerechten en vanop het dakterras kan je genieten van een mooi uitzicht over Heerlen.
Ook Hotel Winselerhof doet je watertanden van een goede keuken met lokale producten.

http://www.chateauhotels.nl/winselerhof

http://www.mijn-streek.nl

Cultura Nova

Dit internationaal theaterfestival was aan zijn 26e editie toe. En vindt elk jaar plaats in Heerlen. Cultura Nova bouwt aan de verbeelding en weet jong en oud te verrassen met prachtige voorstellingen, films, concerten en performances. Het festival vindt plaats op verschillende locaties in Heerlen en gedurende een week word je ondergedompeld in een mooi stukje cultuur.

http://www.vvvzuidlimburg.nparkstad limburg
 
Foto's: