Europa-Park opent in 2016 een 14e themagebied: Ierland
In Europa-Park kun je een rondreis maken door 13 verschillende Europese landen. In het voorjaar van 2016 komt daar een 14e land bij: Ierland. Het groene eiland krijgt in Europa-Park maar liefst drie nieuwe familie-attracties, een enorme speelhal en enkele restaurantjes waar typisch Ierse hapjes en drankjes geserveerd worden.
Maar er zijn in 2016 nog meer nieuwigheden: in Magic Cinema draait een nieuwe 4D-film. Raceliefhebbers kunnen zich in de Mercedes-Benz-hal vergapen aan heuse Formule 1-bolides. In het nieuwe restaurant Spices is het voortaan werelds smullen en in het Nederlandse themagebied kan men nu ook terecht voor poffertjes en frietjes.

Welkom in Ierland

Loop je nu nog van een Spaanse arena via een Zwitsers bergdorpje naar een Italiaans pleintje, in 2016 kun je op een rondreis door Europa ook een bezoek brengen aan het groene Ierland. Tussen Frankrijk en Engeland, op het vroegere terrein van Kinderwereld zal in het voorjaar een idyllisch Iers vissersdorpje verrijzen. Vooral kinderen kunnen hier uit hun dak gaan. Naast de bestaande buitenattracties komen er ook drie nieuwe attracties bij: een schommelschip, een kinderachtbaan en een tractorrit. In Ierland komt eveneens een grote overdekte speelhal waar de kleine bezoekers naar hartelust kunnen spelen en ravotten. De ouders kunnen dan genieten van de typische gerechten van Ierland.
Later in het seizoen zal ook nog een Luxemburg-plein geopend worden. De jaarlijks wisselende tentoonstelling in het stationsgebouw van de 73 meter hoge achtbaan Silver Star draait dit jaar om het thema Formule 1. In de hal zullen onder de noemer Won World enkele bolides tentoongesteld worden.

Beeldige attracties

Ging vorig jaar nog de 4D-film Tijdcarrousel in premiŤre, dit jaar toont MackMedia alweer een nieuwe film in Magic Cinema. Happy Family is de titel van het avontuur waarin de uiterst gewone familie WŁnschmann wordt gevolgd tijdens hun uiterst ongewone dag uit in een attractiepark. Happy Family en Tijdcarrousel worden afwisselend gedraaid. Ook in de kleine Sprookjesbos-bioscoop zal in het voorjaar een nieuwe film spelen. Hoofdrolspeler hier is Ed Euromaus die het opnieuw moet opnemen tegen zijn rivaal, de Nachtkrabb.
Zelf deel uitmaken van een film kan ook tijdens een ritje op een van de twee VR-coasters. In 2016 kan men zowel op de Alpenexpress als op de Pegasus met behulp van een virtual reality-bril de achtbaan in een andere dimensie beleven. Op de Alpenexpress VR-Ride beleef je samen met Ed Euromaus een spannende rit met een op hol geslagen mijnkarretje. Ook de leden van de Happy Family nemen je op achtbaan Pegasus mee op een enerverende digitale reis.
De gigantische 360-graden-projectie-koepel zal opnieuw tot het aanbod horen. Aan de binnenkant van deze Traumzeit-Dome bevindt zich het grootste immersive media screen ter wereld met een oppervlakte van 630 vierkante meter waarop 11 projectoren de film Beautiful Europe tonen. Bezoekers kunnen liggend op kussens ervaren hoe het is om als een vogel over Europa-Park te vliegen, als een vis te zwemmen in de oceaan of als een vlinder te fladderen over Franse velden vol lavendel. Om het dagje Europa-Park thuis nog eens dunnetjes over te doen wordt binnenkort een tweede casual game gepresenteerd: Cannon Flight (voor PC/Mac/iOS-, Android- and Windows-smartphones).

Grenzeloos en grenzenloos genieten

In de 14 Europese themagebieden ziet men niet alleen kenmerkende bouwstijlen uit de verschillende landen, ook kan men er genieten van de typische gerechten uit ieder land. Komend seizoen wordt het aanbod verder uitgebreid. Naast de toevoegingen in het nieuwe themagebied, wordt het voormalige Colonial House verbouwd tot restaurant Spices waar gasten hapjes uit verschillende wereldkeukens voorgeschoteld krijgen. Nederlanders zullen zich met de komst van een poffertjesrestaurant nog meer thuis voelen in het Hollands themagebied. In Holland zal ook nog een frietkraam openen.

Europa-Park opent haar poorten weer op 19 maart 2016. Het zomerseizoen duurt tot en met 6 november. Het park is dagelijks geopend van 9.00 tot 18.00 uur, maar kan op drukkere dagen langer openblijven. De toegangsprijs voor een volwassene bedraagt 44,50 Euro, kinderen (4-11 jaar) betalen 38,50 Euro. Een tweedagenkaart kost 84 resp. 72,50 Euro.

Europa-Park is gelegen in het Zwarte Woud. Het is niet alleen Duitslands grootste attractiepark, maar ook het op een na best bezochte park van Europa. Op beoordelingssites als Zoover scoort het park hogere cijfers dan de bekende parken en is daarom niet voor niets meerdere malen uitgeroepen tot beste park van Europa. In het park zijn 14 Europese landen tot in de kleinste details nagebouwd. Verdeeld over deze themagebieden bevinden zich de meer dan 100 (!) attracties en shows. Geen enkel ander attractiepark heeft zo een groot aanbod. Achtbaanliefhebbers komen er helemaal aan hun trekken. Er staan er maar liefst 13. Voor de bezoekers die het rustiger aan willen doen, staat er dagelijks 23 uur show op het programma. Aan de rand van het park staan 5 bijzondere themahotels. Avontuurlijker overnachten? Dat kan in de ingerichte tipitenten, huifkarren en blokhutten of op de camping.


http://www.europapark.deeuropapark
 
Foto's: