Europa-Park: een van de populairste bezienswaardigheden van Duitsland
Het Duits Verkeersbureau heeft voor de derde keer een enquête gehouden naar de populairste bezienswaardigheden van Duitsland. Ruim 11.000 Duitslandgangers hebben hieraan deelgenomen en wezen Europa-Park aan als tweede meest geliefde bezienswaardigheid.
Duitslands grootste attractiepark staat daarmee samen met Schloss Neuschwanstein (nr. 1) en de Kolner Dom (nr. 3) op het erepodium van de 100 populairste toeristische bestemmingen.

Ook steeds meer Belgen en Nederlanders stemmen op Europa-Park en geven het park op beoordelingssites de hoogste punten van alle Europese attractieparken.

In één adem met Neuschwanstein

Tussen augustus 2013 en april 2014 namen 11.000 personen deel aan een online-enquête van het Duits Verkeersbureau. Op de 26 taalversies van hun website konden bezoekers een stem uitbrengen op de Top 100 Bezienswaardigheden. We zijn er trots op dat we met onze 230-jarige familieonderneming op één podium mogen staan met Schloss Neuschwanstein en de Kölner Dom. En dat in een jaar dat we met Arthur in het Koninkrijk van de Minimoys de grootste attractie uit de geschiedenis van ons park openen, aldus Roland Mack, directeur/eigenaar van Europa-Park. De top 5 ziet er als volgt uit:

1: Schloss Neuschwanstein, Schwangau/ Füssen, Bayern

2: Europa-Park, Rust, Baden-Wurttemberg

3: Kolner Dom, Nordrhein-Westfalen

4: Altstadt von Rothenburg ob der Tauber

5: Berlijnse Muur, Berlijn


Meer Belgen en Nederlanders

De afgelopen jaren ontdekken ook steeds meer mensen uit de Benelux Europa-Park. Het aantal bezoekers uit deze landen is sinds een paar jaar verdrievoudigd. Op Zoover, de grootste beoordelingssite van Nederland en Belgie maar ook op Rides.nl, een Nederlandstalig attractieparken- portaal, krijgt het de hoogste noteringen. Half april is Europa-Park tijdens de Diamond Theme Park Awards-uitreiking in Belgie tot beste attractiepark van Europa uitgeroepen. Begin mei ontving Europa-Park bovendien het Kids PretparkTip!-Keurmerk van Kids Vakantiegids en Zoover.

Europa-Park is gelegen in het Zwarte Woud. Het is niet alleen Duitslands grootste attractiepark, maar ook het op een na best bezochte park van Europa. Op beoordelingssites als Zoover scoort het park hogere cijfers dan de bekende parken en is daarom niet voor niets meerdere malen uitgeroepen tot beste park van Europa. In het park zijn 13 Europese landen tot in de kleinste details nagebouwd. Verdeeld over deze themagebieden bevinden zich de meer dan 100 (!) attracties en shows. Geen enkel ander attractiepark heeft zo een groot aanbod.

Achtbaanliefhebbers komen er helemaal aan hun trekken. Er staan er maar liefst elf. Voor de bezoekers die het rustiger aan willen doen, staat er dagelijks zes uur show op het programma. Aan de rand van het park staan vijf bijzondere themahotels. Avontuurlijker overnachten? Dat kan in de ingerichte tipitenten, huifkarren en blokhutten of op de camping.

http://www.europapark.de
europapark
 
Foto's: