Central resto, de pure Latijns-Amerikaanse keuken in Antwerpen
De Latijns-Amerikaanse keuken is meer dan enkel tacos en Argentijnse steak. We mochten genieten van de echte keuken met een toets van Colombia in het hartje van Antwerpen.
We werden ontvangen door Wim en zijn Colombiaanse partner. Zijn 3 jaar lange ervaring in Colombia brengt hij nu naar dit restaurant. De Antwerpese kaart is immers origineel van een restaurant in Bogota.

Als voorgerecht kan je kiezen uit verschillende Ceviches. Dit zijn stukjes verse vis en zeevruchten klaargemaakt al momento en gemarineerd in limoensap. Of wat dacht je van een heerlijke tartaar van witte vis, zalm of tonijn. Wie graag geniet van een salade als voorgerecht moet zeker eens proven van de salades met vis en zeevruchten.

Op de nationale dag van stoofvlees met friet kregen wij als hoofdgerecht een Colombiaanse versie met heerlijke bananenpannekoekjes. Wat was dat heerlijk!
Maar de kaart verbergt nog andere pareltjes: verse vis, zeevruchten, vlees. Dit alles klaargemaakt met de Zuid-Amerikaanse toets.

Colombia is bekend voor zijn heerlijke vruchtenlimonades: limoen en munt, mandarine en aardbei,... en daarbij een scheutje rum, vodka of Gin. Hééérlijk!
Maar een avond sluit je pas echt af met een koffie Central: een lekkere koffie met Rum.

Wat zijn de troeven van Central? Je neemt de kaart mee naar huis, snelle bediening, betaalbare prijzen, keuze uit een vast menu en suggesties en vooral de vriendelijkheid van Wim en zijn vriend, die graag een praatje slaan met de klanten. In Costa Rica zeggen ze: PURA VIDA!

http://www.central-resto.be


central  |  cocina latina
 
Foto's: