2 nieuwe bestemmingen voor Brussels Airlines
Vanaf eind maart 2015 vliegt Brussels Airlines naar Bordeaux. De beroemde stad in het Zuidwesten van Frankrijk wordt vier keer per week verbonden met Brussels Airport. Bordeaux is al de twaalfde bestemming van Brussels Airlines in Frankrijk.
Na Dubrovnik kondigt Brussels Airlines nu een tweede bestemming in Kroatie aan: Zagreb.
Met Bordeaux neemt Brussels Airlines de hoofdstad van de Franse wijnbouw in haar zomeraanbod op. Maar Bordeaux biedt veel méér dan die vermaarde Appellations. De Port de la lune, zoals haar bijnaam luidt, heeft een lange geschiedenis achter de rug die architecturaal prachtig tot uiting is gekomen dankzij talrijke monumentale gebouwen, straten, musea en pleinen. Het leverde Bordeaux enkele jaren geleden een plaatsje op de werelderfgoedlijst van Unesco op. Bordeaux ligt in het al even aantrekkelijke departement Gironde dat met haar wijde zandstranden, badsteden en vele watersportplaatsen een populaire toeristische trekpleister is. Brussels Airlines vliegt vanaf eind maart tot eind oktober 4 keer per week naar de luchthaven Bordeaux Mérignac. De uurregeling is zowel aantrekkelijk voor zakenreizigers als toeristen.
Bordeaux is de twaalfde bestemming van Brussels Airlines in Frankrijk. De andere luchthavens zijn Parijs, Straatsburg, Lyon, Nice, Marseille, Lourdes, Toulouse en de Corsicaanse bestemmingen Ajaccio, Bastia, Calvi en Figari. Met dit aanbod biedt Brussels Airlines het grootst aantal keuzemogelijkheden aan wie naar Frankrijk wil vliegen.

Op 24 oktober kondigde Brussels Airlines al zes nieuwe Europese bestemmingen aan voor het zomerseizoen van 2015, namelijk Dubrovnik, Calvi, Lourdes, Olbia, Billund en Sint Petersburg. Kroatie is op 1 juli 2013 officieel toegetreden tot de Europese Unie, wat van het land één van de jongste lidstaten maakt. Het is dus onontbeerlijk om goede vluchtverbindingen te hebben met de Europese hoofdstad. Vanaf 20 september 2015 zal Brussels Airlines het hele jaar door zes vluchten per week uitvoeren tussen Brussel en Zagreb, in de namiddag. Dankzij de nieuwe reisformules van de maatschappij zijn vluchten naar deze bestemming al beschikbaar vanaf 89 euro H/T, taksen inbegrepen.

Zagreb is de 18de hoofdstad die direct verbonden is met Brussel dankzij Brussels Airlines vluchten en de derde hoofdstad in Oost-Europa, naast Warsaw en Riga. In tegenstelling tot de vakantiebestemming Dubrovnik is Zagreb vooral een bestemming voor business toerisme, economische evenementen en commerciële beurzen. Deze hoofdstad vierde zijn 900ste verjaardag in 1994 en herbergt één van de oudste Europese universiteiten, de Universiteit van Zagreb, opgericht in de 17de eeuw. De stad is bekend voor zijn culturele rijkdom met meer dan 20 theaters, drie concerthallen, 60 musea en kunstgalerijen.

http://www.brusselsairlines.com


brussels airlines
 
Foto's: